proizvodnja

PROIZVODNJA KOMPONENTI

 

Šinvoz svojim kupcima nudi izradu metalnih zavarenih sklopova, koji obuhvataju širok dijapazon gabarita, materijala i tehnoloških zahteva. Kada je reč o veličini serije robe, naša kompanija je fleksibilna, tako da radimo i prototipove i serije u nekoliko stotine hiljada komada.

Materijali, koje Šinvoz obrađuje i zavaruje, su aluminijum, čelik i inoks, i to u formi limova i profila, počevši od debljine manje od 1mm, sve do debljine preko 40mm.

U okviru firme postoji škola zavarivanja, koja svakog meseca trenira i priprema zavarivače prema zahtevima raznih projekata. Šinvoz poseduje i laboratoriju i opremu za ispitivanje i testiranje zavarenih spojeva.

Proizvodnja u Šinvozu se zaokružuje mogućnostima kompleksnih mašinskih obrada, raznim tipovima merenja, kao što su i 3D merenja, ispitivanjem zavarenih i lepljenih spojeva i lakiranjem i finalnom montažom.

Zavarivanje

Kompanija je kvalifikovana za zavarivanje crnih čelika, inoksa i aluminijuma, na kojima primenjuje sledeće tipove zavarivanja: MIG i MAG, TIG, REL, Tačkasto zavarivanje; Zavarivanje vijaka; Robotsko zavarivanje; 

Šinvoz poseduje veliko iskustvo u zavarivanju koje delimo sa našim zaposlenima u internoj školi za zavarivanje. Obuku u ovoj školi prolazi svaki naš zaposleni pre izlaska na proizvodne linije. Kombinacija iskusnih i mladih i obučenih zavarivača predstavlja odličan tim iz kojeg proizlazi kvalitet i visoka produktivnost.

Školu prati služba zavarivanja koja se sastoji od nekoliko IWE, IWT, IWS i instruktora zavarivanja. 

Razvoj i konstrukcija

Naš iskusni tim projektanata i konstruktora ima znanje i kvalifikacije da koncipira i testira kompleksne zahteve klijenta u kratkom roku. Naša usluga obuhvata i kompletnu izradu 3D modela, 2D dokumentacije, sastavnica i procesnih vremena kako proizvoda tako i raznih tipova alata za izradu tih proizvoda. U sklopu već razrađenih proizvoda, naš tehnički tim može da implementira zahtevane promene ili nađe prostor za optimizaciju i to u vrlo kratkom roku na brz i efikasan način. 

Korišćenjem najmodernijih tehnologija i metoda i saradnjom sa renomiranim institutima naši inženjeri su u mogućnosti da odgovore na sve zahteve kupca i da, u veoma kratkom roku, sprovedu ideju do samog proizvoda spremnog za serijsku proizvodnju.

Kontrola i NDT

Šinvoz vrši tehničku kontrolu uz specijalno interno i eksterno obučeno osoblje i širok spektar mernih instrumenata i nekoliko laboratorija. Vrši i razne vidove kontrolnih merenja, kao i merenje sa 3D skenerom. 

Zahvaljujući modernim aparatima, naša firma može da meri od veoma malih komada do kompleksnih i velikih konstrukcija. 

Pored klasicnih instrumenata i procesa kontrole kvaliteta Šinvoz je i sertifikovan za razne vrste ispitivanja bez razaranja zavarenih spojeva na železnickim vozilima: UT, MT, PT, VT. Fabrika poseduje i sopstvena postrojenja za NDT kontrolu delova velikih gabarita, kao što su npr. osovine.

Lepljenje

U cilju ispunjenja globalno priznatih standarda za tehnologije lepljenja, kompanija je sertifikovana prema DIN 6701-2 za tehnologije lepljenja za železnička vozila i komponente. 

Ovaj sertifikat nam dozvoljava izradu raznih proizvoda kao sto su: kućišta raznih namena, HVAC, kutije, propratnu opremu, ramovi, kontejnere bez pritiska, pričvršćivače podnica sedišta. 

Obrada limova i profila

Specijalizovani smo za sečenje i obradu limova i profila na različite načine i u raznim dimenzijama i debljinama. 

Naše osnovne tehnologije podrazumevaju lasersko sečenje, sečenje autogenom, makazama, testerama, štancovanje i presovanje i sečenje limova i savijanje cevi i profila.

Mašinska obrada

U sklopu proizvodnog procesa Šinvoz nudi razne vrste mašinske obrade, od sitnih dimenzija, sve do obrade kompletnih i zavarenih sklopova u pet osa i velikih gabarita. 

Obrađujemo mašinski aluminijum, čelik i inoks, kao i širok spektar debljina, i pokrivamo limove i profile.

Montaža

Pored izrade mehaničkih elemenata i sklopova, Šinvoz pruža usluge montaže mehaničkih, pneumatskih, hidrauličnih, električnih i elektronskih sklopova po zahtevima klijenta, kao i njihovo testiranje prema zahtevima klijenta i standardima.

Naše montažne usluge obuhvataju takođe specijalizovana izolovana montažna mesta i radionice.

PROIZVODI KOMPANIJE

Železnica

Naše ogromno iskustvo u ovom sektoru koristimo kao dobru podlogu za izradu proizvoda za vozove, vagone, lokomotive i tramvaje.

Strukturalni moduli šinskih vozila kao što su: krovovi, kabine, stranice, ceoni zidovi i donja postolja, kućišta klima uređaja, akumulatorski sanduci, ormani za smeštaj elektro opreme, alati i šabloni za pozicioniranje pri zavarivanju i montažu.

Procesna oprema

Šinvoz poseduje veliko iskustvo u izradi procesne opreme. O ovome svedoče mnogobrojne reference na ovom polju. 

Proizvodimo rezervoare, mešalice i posude za prehrambenu industriju, kućišta i nosače toplotnih pumpi, izmenjivače toplote, kalupe i šablone za građevinsku industriju, kontejnere za staklo i PET ambalažu, kao i rezervoare za komprimovani vazduh. 

Mehanizacija

Kompanija svojim klijentima nudi i usluge izrade proizvoda u oblasti poljoprivredne i građevinske mehanizacije. 

Vršimo izradu elemenata i sklopova prema crtežu ili uzorku i to: kućišta i kutije, osovine, lančanici, remenice, glavčine, prirubnice, zaštitni limovi, ramovi, elevatori i transporteri.

Autoindustrija

U segmentu drumskog saobraćaja Šinvoz može da ponudi izradu raznih komponenti od različitih materijala i gabarita, zavarenih konstrukcija i montažnih delova.

Naša fleksibilnost su veličine naših serija, koje počinju od prototipova, a dostižu u nekim segmentima i stotine hiljada komada godišnje.

KONTAKT

+381 23 522710
office@sinvoz.rs

ADRESA

Industrijska 1, 23000 Zrenjanin

RADNO VREME

}
Pon-Petak od 08.00h do 16.00h

DRUŠTVENE MREŽE

IMATE PITANJE? PIŠITE NAM!

9 + 2 =