REMONT

REMONT ŠINSKIH VOZILA

 

Kompanija Šinvoz je vodeci remonter u ovom delu Evrope i nudi klijentima kompletnu uslugu održavanja, popravke, rekonstrukcije i modernizacije svih vrsta šinskih vozila.

Šinvoz je iskusan u remontu velikog broja različitih šinskih vozila za državne železnice, internacionalne korporacije, lizing kuće, kompanije u energetskom sektoru, privatne železničke operatere i druge klijente iz regiona i Evropske unije.

Pored klasičnih velikih i malih održavanja, kompanija nudi održavanja u garantnom roku, koja vrši direktno za globalne proizvođače šinskih vozila, vanredne popravke, razne forme ispitivanja i testiranja, kao i rekonstrukcije i modernizacije. 

Rekonstrukcija i modernizacija vozila se obavlja na osnovu sopstvenih projektnih rešenja i proizvodnih tehnologija, sertifikovanih po svim međunarodnim standardima i proverenim u eksploataciji. Klijentima nudimo i tehnička rešenja po specifičnim zahtevima i potrebama, u zavisnosti od projekta i vrste šinskog vozila. Naša kompanija poseduje i specijalizovanu radionicu za remont i reatest kočionih uređaja i opreme, koju je atestirao i sertifikovao proizvođač kočionih sistema i državnih železnica. Pored toga, Šinvoz za kupce širom Evrope aktivno remontuje sve vrste podsklopova, počevši od osovina, preko obrtnih postolja do elektrike i hidrauličkih sistema.

Lokomotive

Šinvoz je kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u održavanju, remontu, modernizaciji i remotorizaciji lokomotiva. 

Zahvaljujući posedovanju sertifikovane najmodernije merne i kontrolne opreme, kao i ispitnih stanica za dizel-električne i električne lokomotive, garantuje se visok nivo kvaliteta i pouzdanosti vozila. 

Kompanija radi lokomotive i vozila specijalne namene za održavanje infrastrukture sledećih tipova: dizel-mehaničke, dizel-hidraulične, dizel-električne, elektro lokomotive.

Teretni vagoni

Kompanija poseduje verifikovane radionice za remont i ispitivanje kočione opreme, remont i ispitivanje osovinskih sklopova, remont i ispitivanje zateznih zupčanika, izvođenje bravarsko-zavarivačkih radova, čišćenje, pranje, inertizaciju, pregled, remont, sanaciju i ispitivanje sudova pod pritiskom i pripadajuće armature (cevi i ventila).

Tipovi teretnih vagona na kojima se radi remont: vagoni cisterne, vagoni za prevoz rasutih tereta, vagone za prevoz kontejnera, plato vagone, vagone za prevoz komadnih tereta,vagone specijalne namene.

EMV, DMV i putnički vagoni

Kompanija Šinvoz je specijalizovana za održavanje i modernizaciju elektromotornih i dizelmotornih putničkih garnitura, kao i putničkih vagona, koji su u upotrebi na prugama jugoistočne Evrope. 

Višedecenijsko iskustvo, svi neophodni sertifikati, kao i posedovanje najmodernije merne i kontrolne opreme, garancija su da će klijent dobiti kvalitetna, pouzdana i bezbedna vozila u dogovorenom roku.

Elektro komponente

Kompanija Šinvoz poseduje radionice i ispitnu opremu za remont i ispitivanje elektro-komponenti železničkih vozila: pantografa vučnih vozila; glavnih elektro-pneumatskih i vakumskih prekidača za vučna vozila; vučnih ispravljača; svih vrsta elektro-pneumatskih kontrolera; glavnih i pomoćnih kontaktora; upravljačke elektronike za vozila; elektro-motora; ispitivanje i sanacija niskonaponske i visokonaponske instalacije i ispitivanje i podešavanje parametara vozila na radioničkom priključku.

Remont i atestaciju elektro-komponenti obavljamo i kao posebnu uslugu po zahtevima korisnika.

Obrtna postolja i osovine

Šinvoz poseduje kompletnu tehnološku liniju za remont osovinskih slogova (pogonskih i slobodnih osovinskih slogova): obrada profila točkova na osovinskim slogovima; zamena monoblok točkova na osovinama; obrada ili zamena kočionih diskova; zamena obručeva točkova; formiranje novih osovinskih slogova; remont i reparacija reduktora pogonskih osovina; 

Pored remonta i reparacije osovinskih slogova, kompanija radi i detaljno ispitivanje delova i sklopova osovinskih slogova: ispitivanje zaostalih napona u monobloktočkovima; ultrazvučno ispitivanje osovina; ispitivanje osovina magnetnim fluksom; ispitivanje na vibracije i buku remontovanih i repariranih reduktora na probnici.

Kočiona oprema

Kompanija Šinvoz poseduje specijalizovanu radionicu za remont i reatestaciju kočionih uređaja i opreme. 

Šinvoz poseduje sertifikat Direkcije za železnicu Republike Srbije, kao i lične sertifikate specijalista, koje je izdao proizvođač opreme Knorr. Radionica je osposobljena da radi remont kočione opreme i uređaja sistema kočnice: Knorr, Oerlikon, Božić, kao i ispitivanje i atestaciju kočnice na svim železničkim vozilima. 

Kompanija poseduje i savremenu ispitnu mobilnu opremu sa računarskom dijagnostikom za snimanje dijagrama rada kočnice i svih potrebnih parametara.

KONTAKT

+381 23 522710
office@sinvoz.rs

ADRESA

Industrijska 1, 23000 Zrenjanin

RADNO VREME

}
Pon-Petak od 08.00h do 16.00h

DRUŠTVENE MREŽE

IMATE PITANJE? PIŠITE NAM!

13 + 10 =